Nieuws: Ook Delphine Lecompte denkt dat ‘veel kinderen zich inbeelden dat ze verlangen om van geslacht te veranderen’
Nadat eerder deze week Özcan Akyol verkondigde dat hij 1 klas kende waarin wel 8 kinderen zaten die in transitie waren (wat later bij navraag door Thomas Hogeling iets anders bleek te zijn: ‘Er zijn 8 kinderen ‘mee bezig’. Dat is iets heel anders. Kinderen zijn met van alles bezig.’ Reactie Akyol: ‘Oké. Dus het is semantisch niet correct weergegeven. Wil je nu een pistool en een paar mensen doodschieten, of wat?’) gaat Delphine Lecompte vandaag vol op het transorgel in de Volkskrant. Nadat ze schrijft dat ze vroeger zelf er ook weleens over heeft gedaan om een jon gen te willen zijn wat door haar moeder uit het hoofd is gepraat, vervolgt ze met:
Tegenwoordig zijn er veel kinderen die zich inbeelden dat ze verlangen om van geslacht te veranderen. Vanaf het moment dat ze hun ondoordachte, nukkige, tegendraadse wens hebben uitgesproken worden ze geforceerd in een slopend, intimiderend, neurologisch, hormonaal, psychologisch uitputtend, financieel aderlatend, onomkeerbaar proces.
Allicht krijgt een deel van de kinderen spijt, maar ze durven misschien hun staart niet meer in te trekken. Bij wijze van spreken. En ze voelen zich speciaal: in transitie.
(…)
Elke puber heeft uiteraard het recht om te experimenteren met piercings, promiscuïteit, black metal, kleptomanie, zeezoogdiertatoeages en haarparafernalia. Maar bij de buitensporige vaart en koortsige haast waarmee van geslacht wordt gewisseld stel ik me, als trotse drager van duivelse eierstokken en druipende labia, toch vragen.
Lees de hele column hier.
"Delphine Lecompte is dichter en prozaïst. Ze vervangt vandaag Asha ten Broeke." < Alsof iemand in jouw afwezigheid in je douche schijt.
— Marte Hoogenboom (@MarteHoogenboom) August 5, 2022
Delphine wilde vroeger een jongen zijn en toen weer een meisje en dat gegeven werd het excuus voor een moeilijk te volgen, transfobe column waarin o.a. staat dat kinderen 'in transitie' zich zo speciaal voelen dat ze zich niet zouden durven terugtrekken.https://t.co/edR79MxK9k
— Maurits de Bruijn (@maupdebruijn) August 5, 2022
Wow. Zoveel oordelen per zin. Bizar transfoob. https://t.co/aJrRCrM8b2
— Michelle van Dijk (@vdijkmichelle) August 5, 2022
Ik stop eigenlijk altijd gewoon met lezen bij de naam Delphine Lecompte
— Jan Postma (@j_postma) August 5, 2022
Leuke column, er staat alleen dat ze ‘zich vragen stelt’, dat maakt haar nog niet transfoob
Dat is wel een heel makkelijke uitweg (Caroline van der Plas stelt ook altijd alleen maar vragen). Intussen is de strekking wel duidelijk. En heel erg fout.
Ik heb hem nog eens gelezen, maar ik vind het een grappig, beetje Brouwersachtig stuk, geschreven in een barokke stijl, vol hyperbolen. Transgenders worden er niet in belachelijk gemaakt. Het transitietraject wel. In zo’n traject val je in handen van psychologen. Ik ben zelf geloof ik niet zozeer transfoob als wel psycholoogfoob. Psychologen zijn in mijn ogen de opvolgers van de kerk en net ietsje minder erg.
Zojuist zag ik op de televisie dat de overgrote meerderheid van de transgenders zich gediscrimineerd voelt. Discriminatie, dat lijkt me ‘heel erg fout’. Maar ik vind dat je wel de vraag mag stellen of iets een modeverschijnsel onder sommige jongeren is of zou kunnen worden, Onder jongeren heb je nu eenmaal altijd rages en modes, dat is van alle tijden.
Van mij mag Delphine Asha wel vaker vervangen.
Ben het eens met Wouter Godijn. Terughoudendheid in de media is me wel wat waard, Begin zelf ondertussen behoorlijk allergisch geworden voor alles wat uit de koker van de lettersoepbrigade komt.