AFdH verkeert een beetje in zwaar weer nadat meestervormgever Martien Frijns na onenigheid met Paul Abels vertrokken is. Bij de uitgeverij verschijnen wat vreemde boeken met als hoogtepunt, ergens in het najaar, de verschijning van de biografie van Edwin Rutten, geschreven door de vrouw van de uitgever, nadat andere biografen door de gebiografeerde zijn afgeschoten om ze niet zagen hoe briljant die Rutten wel niet was.

De uitgeverij, ooit opgericht om het werk van A.L. Snijders te publiceren, is wat stuurloos geworden sinds de schrijver in 2021 overleed. Er kwam nog een boekje van de kersverse weduwe van Snijders (op Tzum ‘een ontluisterend afscheid van de grote schrijver van kleine verhalen’ genoemd) en een bloemlezing uit het werk van Snijders.

Onlangs verscheen een herdruk van Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk (afgekort Bidinald), de eerste bundeling van zkv’s bij AFdH (daarvoor gaf Snijders zijn columns uit bij Thomas Rap). Het gebonden boek moet nu 50 euro kosten! De prachtige vormgeving van Martien Frijns is ingeruild voor de vormgeving van Studio Damiaan Renkens.

Je kunt ook wachten tot november, dan verschijnt bij Van Oorschot een dundrukeditie van 320 bladzijden met het beste werk, uitgekozen door professor Arjen Lubach. Voor slechts € 27,50.