In week 31 van de Bestseller 60 is de Franse Mélissa Da Costa inmiddels de top 3 binnengedrongen met Al het blauw van de hemel (+1). Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen is eveneens gestegen. De roman staat deze week op plek 11 (+2). Ann Napolitano heeft ook al weken de stijgende lijn te pakken met Je bent prachtig. Het boek van de Amerikaanse auteur bezet plek 15 (+1). Ik ben vrij van Lale Gül verliest juist iedere week een paar posities en komt nu op plaats 27 uit (-1).

De hoogste binnenkomer vinden we op plaats 28. Dat is de nieuwe roman van Elif Shafak, Er stromen rivieren in de lucht. Waar we vorige week nog suggereerden dat Bechamel Mucho van Dimitri Verhulst weleens de literaire zomerhit van het jaar kon worden, wordt dat nu keihard gelogenstraft. De roman verliest elf plaatsen en komt uit op plek 32.

Het non-fictieve De havermelkelite van Jonas Kooyman wint zes plaatsen en staat op 43. De stad en zijn onvaste muren van Haruki Murakami bezet plek 44 (-8). De Flessentrekker van Ilja Gort bivakkeert nog steeds in de onderste regionen van de lijst. De roman staat op plek 55 (+3).

Op plaats 58 zien we nog een nieuwkomer: Toon Tellegen met Een nieuw begin.

De gehele Bestseller 60 vind je hier.