In week 30 van de Bestseller 60 van dit jaar blijft de Franse Mélissa Da Costa maar doorstijgen met Al het blauw van de hemel. De vuistdikke roman stijgt door naar plek 4 (+2). Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen verliest vier plekken en komt uit op plaats 13. Je bent prachtig van de Amerikaanse Ann Napolitano stijgt naar plek 16 (+2).

Op plaats 21 komen we Bechamel Mucho van Dimitri Verhulst tegen. De roman steeg vorige week zes plaatsen; nu maar liefst acht. En dat in de zevende week. Misschien heeft Verhulst wel de literaire zomerhit van 2024 uit het Nederlandse taalgebied te pakken.

Lale Gül blijft gestaag dalen met Ik ben vrij. De sterk op waarheid gebaseerde roman staat deze week op plaats 26 (-3). De stad en zijn onvaste muren van Haruki Murakami schommelt ieder week en ook nu weer. De roman stijgt twee plekken en belandt op plaats 36. De havermelkelite van Jonas Kooyman daalt in de tweede week flink naar plaats 49 (-25). Voor Zevenpoot van Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing is het verval zelfs nog groter. De prentenroman staat plots op plek 53 (-37). Ilja Gort is volgende week waarschijnlijk uit de lijst verdwenen met De Flessentrekker. Het boek staat op plek 58 (-8).

De gehele Bestseller 60 vind je hier.