Het Eindhovens Dagblad meldt dat hun ‘genadeloze columnist’ Jos Kessels is overleden. Jos Kessels vormde de inspiratiebron voor de serie humoristische J. Kessels-boeken die P.F. Thomése schreef: J. Kessels: The Novel, Het bamischandaal en Ik, J. Kessels, daarnaast komt hij als personage voor in enkele verhalen van Thomése. Er werd ook een film over Kessels gemaakt met de morsige Frank Lammers in de rol van Kessels.

Thomése kwam Kessels tegen toen hij voor het Eindhovens Dagblad schreef. In de Volkskrant zei hij daarover:

Toen ik eind jaren zeventig begon bij het Brabants suffertje, herkenden Jos en ik veel in elkaar. Wij voelden ons daar allebei misplaatst. We wilden eigenlijk helemaal geen journalist zijn. We doken na de avonddienst het nachtleven in, voor zover dat bestond in Eindhoven en Tilburg. We konden uitstekend samen zuipen en roken, naar wijven kijken. Al was hij meer een tietenman en ik een kontenman, zoals je in de romans hebt kunnen lezen.

De vriendschap kreeg vleugels door de liefde voor Amerika. ‘Ik had met de Greyhound een grand tour door de United States gemaakt, Jos met het vliegtuig. We hadden allebei Amerika van de Oost- tot de Westkust gezien. Ik was zelfs in Mexico beland. Dat deelden wij: wij hadden al een echt leven achter de kiezen.

Jos Kessels werd 71 jaar.