Nog een paar decennia in goede gezondheid en de Bestseller 60 kan de Bestseller Anya gaan heten. Anya Niewierra, de winnaar van de NS Publieksprijs 2023, staat deze week met maar liefst vijf werken in de lijst nadat haar herziene debuut Vrij uitzicht binnenkomt op plaats 59. De Camino is het hoogst genoteerd en staat op plek 4. Dan resten nog De nomade (5), Het bloemenmeisje (12) en Het dossier (22).

Naast al het Niewierra-geweld vinden we It ends with us van de Amerikaanse Colleen Hoover na 57 weken voor het eerst bovenaan in de Bestseller 60. Het zal meehelpen dat er nu een relatief goedkope uitgave van is van 13 euro. Hendrik Groen is daardoor naar plek 2 gedegradeerd met Meneer Putmans ziet het licht. De Franse Mélissa Da Costa completeert de top 3 met Al het blauw van de hemel (-1).

Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen is weer wat gestegen naar plaats 13 (+3). De Amerikaanse Ann Napolitano wint evenveel plekken met Je bent prachtig en komt uit op plek 14. Een nieuw begin van Toon Tellegen stijgt naar plek 17 (+4). Er stromen rivieren in de lucht van Elif Shafak bezet plek 20 (+4). Lale Gül stijgt in de vijftiende week naar plek 29 met Ik ben vrij (+7).

De havermelkelite van Jonas Kooyman is de snelste stijger van de week. Het non-fictieboek stijgt naar plek 33 (+18). Het tweede boek in de lijst van Hendrik Groen, Groeten uit Benidorm, vinden we ten slotte op plaats 44 (+8).

De gehele Bestseller 60 van week 35 bekijk je hier.