Gerben de Bruijn van boekhandel Post Scriptum uit Schiedam is uitgeroepen tot Boekverkoper van het Jaar 2024-2025. Juryvoorzitter Frank Nellen overhandigde de Albert Hogeveenbokaal bij De Beste Boeken Live in Utrecht.

Gerben bindt klanten uit Schiedam en Vlaardingen aan zich door de fijne sfeer in de winkel, persoonlijk advies en bijzondere evenementen binnen en buiten de winkel. Denk bijvoorbeeld aan een toneelvoorstelling tussen de boekenkasten en zondaglunches met zelfgebakken pannenkoeken. Daarnaast zoekt hij (nieuwe) klanten actief op. Zo bezoekt hij tijdens de Kinderboekenweek tientallen scholen in de buurt met een bus vol boeken. Gerben kijkt altijd verder dan zijn eigen winkel en zet zich in voor het hele boekenvak.

Mensen uit het boekenvak en klanten kunnen een boekhandelaar nomineren, waarna er gestemd kan worden en er een shortlist overblijft. Die shortlist wordt weer onderworpen aan een nadere inspectie van een vakjury.

De jury van de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing 2024-2025 bestaat uit Frank Nellen (juryvoorzitter en auteur), Thille Dop (senior uitgever kind, jeugd en YA Luitingh-Sijthoff), Linda Veenendaal (accountmanager TerraLannoo), Hans Loeve (Boekverkoper van het Jaar 2023-2024), Maureen Walrave (bestuurslid Stichting Elspeet / bureauredacteur & officemanager Blossom Books) en Rozemarijn Visser (voorzitter Stichting Elspeet / persvoorlichter kind & jeugd Stichting CPNB).

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Elspeet. De Albert Hogeveenbokaal is vernoemd naar de Groningse boekhandelaar.