Hendrik Groen (pseudoniem van Peter de Smet) staat met zijn nieuwe komische roman Meneer Putmans ziet het licht opnieuw op de eerste plek in de bestsellerlijst (wat hem met vier andere boeken ook gelukt is). De boekhandels hebben de roman massaal ingekocht over een man die een busreisje naar het Noorderlicht boekt. Helemaal in de staart van de bestsellerlijst zien we het vorige succes van Groen opduiken in een goedkope heruitgave: Groeten uit Benidorm staat op plek 58.

Voor echte Nederlandstalige literatuur moeten we naar plek 13 op de lijst waar Rob van Essen staat met Ik kom hier nog op terug, 1 plaats lager dan vorige week, maar sinds het winnen van de Libris Literatuur Prijs continu in de hoogste regionen.
Toon Tellegen stijgt twee plekken en staat met Een nieuw begin nu op 20. Dimitri Verhulst stijgt fors met het omstreden Bechamel Mucho en klimt van 57 naar 35. Hij wordt gevolgd door Lale Gül die met Ik ben vrij 10 plaatsen zakt en uitkomt op plek 36.

Bij de vertaalde literatuur zien we dat Je bent prachtig van de Ann Napolitano gezakt is naar plek 17. Elif Shafak is met Er stromen rivieren in de lucht zeven plaatsen gestegen en staat nu op 22. De stad en zijn onvaste muren van Haruki Murakami blijft, net als vorige week op 59 steken.