Het kost me te veel tijd, met name het echte wérk dat er om zo’n site heen zit (de dagelijkse stroom van technische problemen, klachten van lezers, discussies met auteurs).

Neerlandistiek blijft bestaan, maar de drijvende kracht achter de site houdt ermee op. Marc van Oostendorp schrijft vandaag op de site dat hij het zich niet meer kan permitteren om zoveel tijd aan de site te besteden.

Op Neerlandistiek, het online platform voor taal- en letterkunde, wordt op een brede manier aandacht besteed aan de Neerlandistiek. Naast de gortdroge en noodzakelijke wetenschappelijke tijdschriften is Neerlandistiek de site waar op een aanstekelijke manier over het vak wordt gepraat. Het is wel jammer dat dat niet meer gewaardeerd wordt, dat blijkt ook wel uit de slotopmerking van Van Oostendorp:

Ondanks vele mooie woorden van bestuurders schaden activiteiten in het publieke domein, nog altijd de carrière van de gemiddelde onderzoeker – uiteindelijk wordt het toch minder gewaardeerd als je je te veel buiten de muren van de academie manifesteert, zelfs als die manifestatie een verdediging van die muren behelst. Ik hoop dat dit verandert.