Wie aan Godfried Bomans denkt, denkt meteen aan een onstuimig liefdesleven. Van de schrijver en amuseur zou dit najaar een biografie verschijnen van Gé Vaartjes, maar uitgeverij Querido Facto stuurt vandaag een persbericht rond dat de biografie nog aangevuld moet worden na een vondst:

In de laatste fase van zijn onderzoek naar het leven en werk van Godfried Bomans heeft biograaf Gé Vaartjes bijna driehonderd tot nu toe onbekende brieven in handen gekregen. Ze zijn alle gericht aan een van de vrouwen met wie Bomans decennialang een relatie onderhield. Na haar dood zijn ze door haar erfgenamen aan de biograaf ter beschikking gesteld. De brieven werpen nieuw licht op enkele episodes uit Bomans’ leven waarover weinig bekend was en worden door Vaartjes in zijn manuscript verwerkt. De verschijning van de biografie is om die reden uitgesteld tot 25 januari.

Het was al wel eerder bekend dat Bomans er enkele vriendinnen op na hield naast zijn huwelijk, maar het wordt nu wel interessanter bij wie Bomans overal zijn pijp heeft gestopt.

De biografie Vleugelman stond in de catalogus aangekondigd voor november.

(foto boven: Cinestud prinses 1963 Judith Bosch biedt Godfried Bomans een glas sherry aan, © Nijs, Jac. de / Anefo, CC0)