Bij Het Parool ligt Pannenkoekengate nog vers in het geheugen, de zomerkomkommer van 2014. (Eva Hoeke was toen nog columnist bij Het Parool en maakte een pannenkoekenrestaurant zwart omdat Marcel van Roosmalen een glas jus d’orange bijvulde en daarom twee glazen moest afrekenen. Waarna een goedmaakreportage over het restaurant in Het Parool verscheen en Marcel van Roosmalen daarover weer een column in het NRC schreef.) (Ja, ja.)
De zomerkomkommer van dit jaar is het ontslag van Eva Hoeke als columnist bij de Volkskrant en de ophef die daarna ontstond, zie hier, hier, hier en hier.
In Het Parool schrijft Roelf Jan Duin een vilein stuk in de rubriek ‘Sterrenstof’ over de affaire van hun oud-medewerker.

Uit Hoekes tirade bleek dat ze zichzelf werkelijk ziet als vertolker van de stem des volks, omdat ze sperziebonen eet en 30 jaar geleden naar de Veluwe op vakantie ging. […] In de Netflixdocumentaire Beckham beweert Victoria dat haar familie ‘very working class’ was. “Wees eerlijk,” zegt David, waarna ze schoorvoetend toegeeft dat ze in een Rolls Royce naar school werd gebracht. Vervang de Rolls door een 1,6 miljoen kostend huis in Watergraafsmeer, en je had dezelfde scène in huize Hoeke/Van Roosmalen kunnen schieten.

https://youtube.com/shorts/AqGkAaOLipQ?si=dFMJi_phmjUKA4OJ

Hoeke reageert op X: