Het gebeurt al weinig dat de top 3 van de Bestseller 60 uit fictiewerken bestaat; het is nog zeldzamer dat zo’n top 3 slechts één thriller bevat. In week 34 is dit echter wel het geval. Op plek 1 blijft Hendrik Groen staan met Meneer Putmans ziet het licht. Na 22 weken stijgt de Franse Mélissa da Costa nog steeds door met Al het blauw van de hemel. De roman staat dan ook op plek 2 (+2). Op plaats 3 vinden Anya Niewierra met De Camino (+0). Dat boek staat zelfs al 110 weken in de lijst.

Op plek 16 zien we Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen (-3). Op plaats 17 blijft de Amerikaanse Ann Napolitano staan met Je bent prachtig. Toon Tellegen verliest een plekje met Een nieuw begin en komt uit op plek 21. Er stromen rivieren in de lucht van Elif Shafak staat op plek 24 (-2). Ik ben vrij van Lale Gül staat nog steeds op plaats 36.

Nieuw in de lijst is Askruis van de Fransman Antoine Sénanque. De historische roman begin op plaats 38. Daar waar de rivierkreeften zingen van de Amerikaanse Delia Owens staat alweer 161 weken in de lijst en bezet deze week plek 43 (-3). Het non-fictieve De havermelkelite van Jonas Kooyman staat deze week op plaats 51 (-1) en Groeten uit Benidorm van Hendrik Groen op plek 52 (+6).

Haruki Murakami blijft nog steeds in de Bestseller 60 hangen met De stad en zijn onvaste muren. De roman staat deze week op plek 60 (-1). Bechamel Mucho van Dimitri Verhulst zijn we kwijt, terwijl het zomerboek vorige week nog vijfendertigste stond qua verkoop.

De gehele Bestseller 60 vind je hier.