De Volkskrant heeft Eva Hoeke dan wel uit het Volkskrant Magazine verstoten, maar die onvrijwillige verbanning legt de gewezen columniste geen windeieren. Hoeke besloot via de site Petje af haar columns aan te bieden voor 5 euro per maand. Inmiddels hebben meer dan 900 mensen besloten om haar via die weg te volgen. Zoals Sanna Munnikendam:

Hoi Eva, omdat ik jeVK columns erg mis (ik lees uit stil protest nooit meer de pagina waar jouw column hoort te staan) neem ik bij deze mijn petje voor je af. Na ruim 20 jaar Zaandam wil ik ook terug naar Amsterdam; ik verheug me des te meer op je columns!

Elke zaterdag plaatst Hoeke een nieuwe column, in de rest van de week zij het ditjes en datjes.

Doordeweeks plaats ik flarden uit het dagelijks leven: een foto van de meiden, of een filmpje van een mopperende Marcel als Vitesse weer eens verliest. Anekdotes over de katten Joseph & Olga, fragmenten van het nieuwe huis, citaten van Etty Hillesum, zinnetjes van Simon Carmiggelt, een magneet van het Zuiderzeemuseum, een knipsel uit een krant, een briefje van vroeger, een kus van mijn moeder en al die andere dingen die je op de koelkastdeur hangt.

Met 900 volgers verdient Hoeke nu € 1.125 per column. Of het Volkskrant Magazine ook zoveel betaalde is maar de vraag.

Je kunt je hier nog aanmelden.