Naast de poëziekalender van Plint, is er weinig literairs te vinden op scheurkalendergebied. De Scheurkalender 2025 (Atlas Contact) van Schrijvers en piemels, oftewel Jacques Koch, geeft voor elke dag van het jaar een erotisch citaat. Als je volgend jaar op 13 september het kalenderblaadje van de vorige dag wegscheurt, dan lees je:

We raasden door de gang, rolden tot naaktheid op haar bed. Weg was de bedachte tederheid; ik kuste haar nu overal. Die nachten neukten wij elkaar voor het eerst echt, onvoorwaardelijk en zonder enige beschaving.

Johan Fretz, Fretz 2025 (2012)

Op de achterkant van het kalenderblaadje staat dan een nadere toelichting op een deel van het citaat. Niet alleen de citaten van mannen worden opgenomen, want de ondertitel van de kalender luidt, met een hoog Suske en Wiske-gehalte: ‘Van vurige fallus tot vrijgevochten vulva’.

Op 28 juni lezen we:

Ze ging op Minna liggen en begroef haar hoofd tussen Minna’s benen. Ze kuste de clitoris en begon er langzaam aan te likken. Minna voelde een vurige genotsgolf door zich heen gaan. Ze richtte haar hoofd op en lokte Inges vrouwelijkheid met haar tong naar zich toe. Diep zoog ze zich naar binnen en maakte ritmische bewegingen op Inges billen, zoals een poes in opperste tevredenheid tegen een warme wintertrui.

Damesschrijfbrigade Dorcas, Wilde rozen (1979)

Het boek wordt op de achterkant aangeraden door Koch: ‘strijdvaardige verhalen zijn het, zonder moeilijkdoenerij, over vier generaties lesbische vrouwen, met prettige seks en een flinke scheut eruditie en ironie.’

De enige vraag is nu: waar hangen we de kalender op?