Nina Nannini vertrekt op 1 december als directeur bij NBD Biblion. Ze begon in 2016 en onder haar bewind zijn de schrijvers voor aanschafsuggesties voor de bibliotheken op een vrij onbeschofte manier afgedankt, waarna er treurige ai-recensies zonder kraak of smaak voor in de plaats kwamen. Het afgelopen jaar kenmerkte zich door een enorme chaos bij de uitlevering van boeken omdat er overhaast een nieuw computersysteem was aangeschaft dat niet werkte. In maart van dit jaar was nog maar 61% van de boeken van 2023 verstuurd. Nina Nannini zegt hier zelf over: ‘Ik kijk terug op acht prachtige jaren.’

Als er één afdeling wel werkt bij NBD Biblion dan is het de pr-machine, want op de eigen site wordt de totale overlevering aan de computer en de ellende van het afgelopen jaar als volgt onder woorden gebracht:

Sinds de overname van Aura Software in 2021 is NBD Biblion in staat mediatheken op scholen beter te helpen met leesbevordering. Sinds 2022 zet NBD Biblion in op datagedreven werken, het robuust maken van de digitale infrastructuur en digitale veiligheid. Vorig jaar loodste Nannini NBD Biblion door een lastige periode na het vervangen van sterk verouderde ICT-systemen.