Nog veel kinder- en jeugdliteratuur deze week in de Bestseller 60, maar we zien wel een nieuwe literaire binnenkomst: De lotgevallen van Sacha Bronwasser. Ze begint op plek 48. Dius van Stefan Hertmans kwam vorige week nog voorzichtiger binnen op 59, maar die stijgt nu 18 plekken naar 41. Konvooi van Tommy Wieringa over de reizen met hulpgoederen naar Oekraïne is in de tweede week gezakt naar plek 33 (-19). Stijn de Vries, Als de zon valt, die vorige week ook nieuw binnenkwam, is deze week verdwenen uit de lijst.

Intermezzo van Sally Rooney is uit de top 10 gezakt en staat nu op 15 (-6). Odyssee van Stephen Fry stijgt zeven plekken op de lijst naar plek 32. Een wild dier van Joël Dicker zakt 12 plekken op de lijst en komt terecht op 43.

Het Stravinsky-spel van Arthur Japin komen we tegen op 43 (-5), Meneer Putmans ziet het licht van Hendrik Groen staat nu op plek 47 (-2).

Een hogere liefde van Albert Camus met een inleiding van Bas Heijne blijft redelijk stabiel op 44 (+2). Bart Van Loo loopt met zijn Stoute schoenen weer een paar pasjes naar voren en staat deze week op 34 (+14).

Van Anya Niewierra staan weer 4 boeken in de lijst, op plek 12, 27, 51 en 57.

De gehele Bestseller 60 van week 41 bekijk je hier.

(foto: via Instagrampagina van Sacha Bronwasser, De lotgevallen bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.)