Zestig hoeraatjes voor de hoofdredacteur: Coen Peppelenbos krijgt eigen Tzum

Vrijdag 4 oktober 2024 was een heuglijke dag voor de betrokkenen bij literair weblog Tzum: onze hoofdredacteur Coen Peppelenbos werd zestig jaar. De festiviteiten werden ’s middags afgetrapt in de Kroeg van Klaas, waar Jan Glas zijn nieuwe dichtbundel Een mooi verhaal presenteerde. Op Jans verzoek was Joris ten Have aanwezig met zijn draaiorgel, en natuurlijk kon een medley van luidkeels meegezongen verjaardagsliedjes niet ontbreken. Daarmee hoopte Coen dat de kous af zou zijn en dat hij in kleine kring zijn verjaardag kon besluiten met een etentje bij het Mexicaanse restaurant Four Roses, maar niets bleek minder waar…

In het restaurant hadden zich familie, vrienden en medewerkers van Tzum verzameld om samen van een maaltijd te genieten, en Coen bovendien een bijzonder cadeau aan te bieden. Uitgever Peter ten Hoor overhandigde hem namelijk een uniek exemplaar van het in 2012 ter ziele gegane tijdschrift Tzum (de voorloper van het weblog), waarin vele medewerkers en betrokkenen speciale bijdragen hebben geschreven over en voor hun hoofdredacteur. Coen was zichtbaar ontroerd met het cadeau en alle aanwezigen begonnen direct druk te lezen in het tijdschrift, waarna er nog lang en gezellig werd getafeld.

De Coen-special van Tzum bevat bijdragen van Ronny Boogaart, Martijn van Bruggen, Roos Custers, Frank van Dijl, Karel Feenstra, Jan Glas, Willem Goedhart, Arhur Japin, André Keikes, Ellen Krol, Rieuwert Krol, Arjen van Meijgaard, Martijn Nicolaas, Stefan Nieuwenhuis, Ronald Ohlsen, Miriam Piters, Eric de Rooij, Joep van Ruiten, Koen Schouwenburg, Doeke Sijens, Bart Temme, Dolf Verlinden en Nick ter Wal. Het tijdschrift stond onder redactie van Peter ten Hoor, Eric de Rooij en Doeke Sijens, werd opgemaakt door Bas Ekkers en uitgegeven door Uitgeverij kleine Uil. Houd Tzum in de gaten voor een bijdrage uit het blad: de Coen-prijs 2024!

Uitgever Peter ter Hoor verrast Coen

 

 

 

Foto van Ronny Boogaart

 

(vlnr) Eric de Rooij, Ronny Boogaart en Jan Glas

 

(vlnr) Eric de Rooij, Doeke Sijens en Coen Peppelenbos (Foto van Ronny Boogaart)