Op 10 in de Bestseller 60 deze week: Het Stravinsky-spel van Arthur Japin. De schrijver gaf afgelopen week zijn 1250-ste lezing. Ook de andere nieuwkomer van vorige week, Black-out van P.F. Thomése, is gestegen en staat nu op 14. Bart Van Loo staat met Stoute schoenen daar precies tussenin: hij is met het vervolg op De Bourgondiërs binnengekomen op 12. Een andere nieuwkomer is Mariken Heitman die met De mierenkaravaan op 30 binnenkomt, één plek voor Toon Tellegens Een nieuw begin. Safae el Khannoussi komt met haar debuut Oroppa binnen op 41. Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen staat deze week op plek 24 (-4). Lale Gül is helemaal verdwenen met haar tweede roman.

Bij de vertalingen zien we Elif Shafak met Er stromen rivieren in de lucht op 33 staan, Matt Haig met Een onmogelijk leven op 52 en Miranda July met All fours op 53.

Terug in de lijst is Anne Steenhoff met Een lui letterland, ongetwijfeld het Eva Jinek-effect. Het Bar laat-effect zien we bij Broos Lammes & Ronald Giphart die met Dat maakt ons helemaal niets uit binnenkomen op 43.

De Zeeuwse jaren van Freek de Jonge blijft ondanks een tv-optreden in de onderste regionen hangen en staat nu op 57. Anya Niewierra staat nog steeds met 5 boeken in de lijst.

De gehele Bestseller 60 van week 36 bekijk je hier.