De nieuwe graphic novel van Aimée de Jongh komt hoog binnen in de Bestseller 60. De Jongh kreeg inmiddels al lovende kritieken voor haar versie van Lord of the Flies van William Golding. Ook het Het Stravinsky-spel van Arthur Japin staat nog hoog op de lijst, deze week op 13 (-3), Meneer Putmans ziet het licht van Hendrik Groen staat nu op plek 12 (-5). P.F. Thomése ziet zijn roman negen plekken zakken en staat nu op 23 met Black-out. Toon Tellegens komen we met Een nieuw begin tegen op 27 (+ 2). Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen staat deze week op plek 28 (-4). Mariken Heitman is met De mierenkaravaan twee plaatsen gezakt en staat nu op 32.

Er is sowieso wel veel Nederlandstalige literatuur te vinden op de lijst deze week: Anne-Gine Goemans komt nieuw binnen met Wondermond op 47. Safae el Khannoussi ziet haar boek Oroppa hard zakken en staat nu op 54 (-13). Lale Gül is na een week afwezigheid weer terug in de bestsellerlijst, al is het dan op plek 59.

In de non-fictiehoek zien we Anne Steenhoff met Een lui letterland een enorme sprong maken naar plek 20 (+24). Bart Van Loo doet met zijn Stoute schoenen een paar stappen achteruit en staat nu op 17 (-5). Joris van Casteren is met De mensheid zal nog van mij horen binnengekomen op 48.

De gehele Bestseller 60 van week 38 bekijk je hier.