Veel nieuwe boeken in de bestsellerlijst. Hoogste binnenkomer is Intermezzo van Sally Rooney, op 5. Odyssee van Stephen Fry komt op 17 binnen en Een wild dier van Joël Dicker op 20. Het debuut van Stijn de Vries, Als de zon valt, vinden we nieuw op 49. Ook nieuw binnen is de winnaar van de Gouden Griffel van dit jaar Annejan Mieras, Het kleine heelal staat op 46.

Het Stravinsky-spel van Arthur Japin staat deze week op 19 (-4), Meneer Putmans ziet het licht van Hendrik Groen staat nu op plek 21 (-4). Toon Tellegen zakt 15 plekken met Een nieuw begin. Safae el Khannoussi zet met Oroppa één plaatsje terug en staat nu op 31. P.F. Thomése ziet zijn roman elf plekken zakken en staat nu op 45 met Black-out.

Camping van Maartje Wortel stijgt deze week naar nummer 29 (+17).

Lale Gül, Arnon Grunberg en Rob van Essen zijn deze week uit de bestsellerlijst gevallen evenals Lord of the Flies van Aimée de Jongh, maar de laatste zien we zeker terug zodra de herdruk binnen is.

Een hogere liefde van Albert Camus met een inleiding van Bas Heijne heeft deze week een sprong gemaakt en staat nu op 6 (+27). Bart Van Loo moet met zijn Stoute schoenen 7 pasjes achterwaarts zetten en staat nu op 25.

Van Anya Niewierra staan nog steeds 4 boeken op de lijst, op plek 7, 16, 33 en 40.

De gehele Bestseller 60 van week 40 bekijk je hier.

(foto: Instagrampagina Ambo|Anthos)