In 2017 kocht Geert Mak de pastorie in Jorwert voor 695.000 euro. Het huis staat nu bij Funda te koop voor € 995.000. Die drie ton extra zijn niet alleen te danken aan de krappe woningmarkt, maar zijn ook het gevolg van een grondige restauratie, aldus Funda:

In 2007 is het grondig opgeknapt, in 2018 is het zoveel mogelijk in de 19e eeuwse stijl – vloeren, behang, kleuren – gerestaureerd.

Geert Mak brak door bij het grote publiek met het boek Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), in 2021 werd dat Hoe God verdween uit Jorwert.

De literaire waarde van het huis op Sluytermanwei 6 blijft niet beperkt tot Geert Mak, want de dichter J. Slauerhoff kwam destijds vaak bij het domineesgezin van de vrijzinnig hervormde predikant Hille Ris Lambers over de vloer, waarbij de dochters van de dominee een bijzondere aantrekkingskracht op hem hadden:

Het gerestaureerde tuinhek – met een bronzen scheepspet als klein monumentje voor Slauerhoff – is nog authentiek, dat geldt ook, bij binnenkomst, voor de hal en de gang.

Zie voor de foto’s hier.