Yanaika Zomer heeft gisteravond de Granate Prijs 2024 bemachtigd met haar poëziebundel U heeft nog 43 ongelezen gedichten. Zomer heeft dus de bundel geschreven met de meest indrukwekkende titel: ‘Een titel die niet alleen een naam is, maar ook nauw verbonden is met de gehele bundel.’

De jury, bestaande uit Robin Block, Gershwin Bonevacia, Janice Deul, Hettie Marzak en Erna Staal, had de volgende woorden over voor U heeft nog 43 ongelezen gedichten:

Uiteindelijk heeft de jury een titel gekozen die het hoogste kaliber van poëzie belichaamt, waarbij vakmanschap en creatieve expressie vakkundig worden gecombineerd.

Poëzie wacht. De winnende titel van vanavond spreekt tot dat wachten. Tot dat vooruitzicht van ontdekking.
Deze titel is als een gesloten deur waarachter een wereld van mogelijkheden schuilgaat. Hij fluistert ons toe dat er meer is. Dat er altijd meer is. Hij nodigt uit, prikkelt, en belooft.

Het is een titel die niet alleen een bundel introduceert, maar een ervaring aankondigt. Het is een titel van een bundel die een tijdloze kwaliteit heeft en emoties met diepgang en oprechtheid verkent.

U heeft nog 43 ongelezen gedichten is het debuut van Zomer, die vorig jaar ook al in de finale van het NK Poetry Slam stond. Ditmaal wint ze een geldbedrag van 1000 euro en de Granate-trofee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Granate (@stgranate)