De eerste druk van de graphic novel Lord of the Flies van Aimée de Jongh vloog de winkel uit, mede dankzij een item bij Nieuwsuur. In allerhaast is een tweede druk besteld. In de Kunsthal in Rotterdam is sinds het begin van deze maand een tentoonstelling over haar werk te zien en daar zullen ze ook wel blij zijn dat de graphic novel weer leverbaar is. Ook de herdruk staat meteen weer in de top 10 van de Bestseller 60. Ook nieuw, maar dan veel lager op de lijst is Nobelprijswinnaar Han Kang met de herdruk van De vegetariër te vinden (31).

De kinderboeken zakken deze week wat weg uit de lijst, waardoor de literaire boeken weer een kans hebben om te stijgen.

De lotgevallen van Sacha Bronwasser is flink gestegen en vinden we nu op plaats 22 (+16). Dius van Stefan Hertmans stijgt verder naar 37 (+4). Het Stravinsky-spel zit ook weer in de lift en staat nu op 40 (+3). Meneer Putmans ziet het licht van Hendrik Groen klimt ook, naar 44 (+3). Konvooi van Tommy Wieringa over de reizen met hulpgoederen naar Oekraïne is in de derde week gezakt naar plek 45 (-12).

Intermezzo van Sally Rooney moet één plekje prijsgeven en staat nu op 16. Odyssee van Stephen Fry stijgt vijf plekken op de lijst naar plek 27. Een wild dier van Joël Dicker stijgt 7 plekken op de lijst en komt terecht op 48.

Bart Van Loo zet met zijn Stoute schoenen opnieuw zes pasjes naar voren en staat deze week op 28.

Van Anya Niewierra staan nog steeds 4 boeken in de lijst, op plek 12, 29, 42 en 49.

De gehele Bestseller 60 van week 43 bekijk je hier.